Shopping & presenter

Hejsan!

Idag slutade jag halv tolv, jätteskönt! Skippade lunchen i skolan (vi alla vet ju hur fräsch den brukar vara - men jag köpte faktiskt lite att äta efter min lilla shoppingtur, fiber-risifrutti, plommon som jag inte har ätit på flera år, lite nötter och
apelsin-/jordgubbsjuice) och drog till Stockholm istället. Jag letade stövlar jag kunde ha i höst och hittade ett par som jag blev jättenöjd med. Mitt solpuder från vr har kraschat (dvs det hårda pudret är löst och fäller sina spår lite här & var) så ett nytt solpuder behövde jag absolut - vilket blev bronzépudret från Maybelline - Tack Gilraen för tipset :D. Har varit inne på mer rouge, mindre solpuder och självklart är det finare i vinter, men nu vill jag fortfarande känna mig lite brun innan min hy har blivit riktigt fräsch, då skippar jag det bruna! :) Köpte ett par doftljus också (samma som till Lorena)  & dom doftar supergott! Precis som om du har tagit ut brownies från ugnen för typ.. tre röda sen!

Lorena, min styvsyster, fyller tonåring i morgon - perfekt att kombinera egoshopping och presentletning! Till henne hittade jag en liten Marilyn Monroe tavla, jättefin verkligen, doftljus med chokladbrownie-doft (mmm...) ett par silverörhängen med formen hjärtan och läppbalsam & läpppeeling och allt detta är från mig och min andra styvsyster Gina, förhoppningsvis blir hon nöjd! :)


Imorgon är det fredag så skönt! På morgonen har jag fys (häääärligt!!) och sen ska jag gymma lite, innan lunchen. Efter det ska jag på begravning, det är fördjvligt när någon går bort.. :( 
På lördag ska jag till en "ny" kompis jag lärde känna i min klass, vi är några tjejer som ska dit och äta tacos och se på sex and the city hela natten! Åtta timmar, kommer bli underbart!

Vad tycker ni om min design, förresten? :)

34450-1234450-11

Höst-begär

Sugen på skinnhandskar men vet inte vart du hittar dom? Titta i dessa butiker:
MQ, Handskompaniet, Pieces by Bestseller, Judiths Secondhand, Ravel, Nk Damaccesoarer. Anpassa efter plånbok! :)


Saker jag verkligen inte skulla kunna använda, trots trendfaktorn:
- Hög midja. No, no, no. Kan bara inte, passar inte mina breda höfter!
- Top med högkrage. Möjligtvis en riktigt snygg..  Men jag satsar på att framhäva mina deluxe-kroppsdelar och det känns som jag gömmer mig i en sådan tröja!
- Senapsfärgade plagg. Tål inte färgen, tyvärr.
- Mittbena. Har snedlugg och har levt med min kära snebena i flera år, ser ut som en tomte i mittbena.

Men.. det jag skulle kunna ha:
- Rosetter
- Uniformsliknande plagg, gärna skolflickeliknande!
- Rutigt
- Ostylat hår (yeah, vakna senare varje dag, haha!)
- Stickade tröjor
- Perfekt, fräsch hy (vem vill inte...) För att fräscha upp min hy brukar jag sova med en lermask (den torkar!) och på morgonen smörja in huden med pure zone från loreal. Har jag någon skavanker sätter jag på något medel innan jag återfuktar.
- Kortkort. En skimrande, vit, satinklänning och en vinterblek kofta.. Åh, gudomligt.
- Mer rouge, mindre solpuder. Härlig roskänsla, precis som man har gått en riktigt lång promenad i snövädret.
- Gubbmode (i form av basker, slips, hängslen etc)

Nu startar jag en utmaning från min egen lista, dem jag utmanar är:
Jennifer
Lorenza

Sanna
Emilia
och alla som har lust att göra den här utmaningen! :)


Hemma igen!

Hejsan,

Nu är jag hemma igen, helgen har spenderats i hockeystaden Karlstad. Jag, mamma och tobias åkte i fredags och jag kan ju knappast säga att jag var kolugn när det handlade om att tobias meets my morbror.. Men, som sagt min morbror snackade en massa fåniga skämt, (ni vet skämt som "försök fan att stöna tyst i natt vi vill sova" osv. Ha.. ha.. ) Men min pojkvän verkade ta det lungt ;)
lördagen åkte vi in till Bergvik, jag köpte (okej, mor min betalade) en färjestad-tshirt (som är svart! färgen är ju bytt..) och min kära mor köpte en alldelles för dyr kappa (och hon gnäller på mig.. suck, mammor.) Till lunch åt jag en ost&skinksallad, som bagaren hade öst på vad som såg ut som  500g ost.. trevligt. Erhm.
eftermiddagen blev det hockey!! Vi tre och min kusin sebasten satt och hejade på det numera svartklädda laget, 4-4 blev slutresultatet. Jag är så galen i hockey att det knappt kan vara sant. Hoppas på final mellan DIF-FBK eftersom vi då kan åka in till sthlm och heja på fbk i globen ;)
Idag fyller min mormor år, så nästan hela släkten åkte dit och firade henne. Hon är så söt! När jag blir gammal ska jag bli tjock, ha papiljotter (?), alltid ha karameller hemma för min barnbarn och alltid laga världens godaste mat. När mina barnbarn kommer ska jag stå och baka bullar, haha!

Men nu är helgen tyvärr slut.. I veckan blir det mycket träning - min kära släktningar har en tendens att leva för det goda..

Fick en utmaning av
Stockholmbabes, här kommer den!
 "Visa ditt smink"

smink

Puderborste från Isadora
Solpuder från veckorevyn
Idominsalva
Läppbalsam från H&M
Svart kajal från Lóreál (tror jag.. haha)
Lila (genomskinligt) lipgloss från Baabe.
Rouge från YSL
Röd rougeborste (mamma köpt på tax-free ngnstans)
Puder i blå ask från CoverGirl-cosmetics
Concealer från Baabe
Pennvässare från Christian Dior
Mascara från Helena Rubenstein

Använder inte allt, ibland använder jag annat, men här är det mest använda! :) (Rouge och röd borste är mammas, men den är så himla bra så jag använder den nästan mer, haha)

Derby

Hej!

Idag hade vi historia bl a, visste ni att i antikens Grekland var det fint att vara man & homosexuell, förresten?
Det är onsdag - vilket betyder träning på gymmet! Fast idag var det bara jag och Natalie av "gruppen" som tränade, men det var som alltid riktigt härligt. Känner av i låren och axlarna bara, och nu är det inte sån där skön träningsvärk utan bara smärta....

Börjar känna mig lite smått dålig igen, hoppas jag inte blir sjuk till helgen!

Imorgon slutar jag 1130, så skööönt. Vid tre ska jag möta Sanna i Stockholm och fika och middagen spenderas med tjejerna hemma hos någon av oss. Ska bli härligt att prata riktigt tjejsnack med er igen! Just ja - har NOprov imorgon också. Huh.. Vår lärare skrämmer mig lite!

Som vanligt när det är derby träffades jag, tobias, victor och johan hemma hos johan för att se matchen. Tobias och johan är aik:are, victor är dif:are, och jag är gbg:are.... Men nu var jag på victors sida eftersom det skulle ha blivit svårare att ta igen de 3 poäng som aik skulle ha fått vid en ev. vinst. Nu vann ju aik.. Så vi får se hur det går.

Har ni något tips på hur jag ska designa min blogg? Inte för att jag förstår hur man gör, men varför inte vara väl förberedd? :)

God natt!


tisdagskväll

Fan. Skrev ett.. typ skitlångt inlägg som bara försvann. SÅ irreterande.
Så här kommer ett kort sammanfattat inlägg...
Tränade på gymmet idag, 0945 började jag, fast jag egentligen hade sovmorgon till 1210. Snacka om duktig gjort. Kom hem, brukar inte kunna slita mig från datorn så jag satte mig och pluggade naturkunskap direkt. Också duktigt. Tycker faktiskt att jag förtjänar en härlig stund framför DH nu, alltså ... ;)

Gjorde en utmaning från Michaela, också.. Men den gör jag imorgon eftersom jag har absolut noll ork att skriva om allting. SUCK!

Förresten, alla som har låg motivation när det gäller träning.. Något som får upp mitt humör är snygga träningskläder! Så nu har jag införskaffat några snygga, ribbade linnen från H&M (49.90:- st) i olika färger som är superbekväma. Känns kanske lite konstigt att köpa träningskläder på H&M, men varför inte!?

Nu ska jag skriva en novell om allt jag känner, det kommer bli en sjuhelvetes lång berättelse.

Åh kära Abercrombie...

Sponsra mig så jag kan ta del av alla underbara, vackra plagg!

Har hört om det här på radio en tid, men har glömt bort att titta på hemsidan varje gång jag sitter vid datorn. Det här är helt perfekt, kanske något att satsa på som en ett-års-present till mig & tobbe? Eller en julklapp till bror min? Det bästa är att dom har något för alla och att allt är klart, bara betala sen göra det!

Nu till höst ska det bli mer tjejkvällar, i form av hemlagad-pizza-kvällar, spa-kvällar, baka bullar & dricka thé & försöka plugga-kvällar. Hösten är så mysig!

details.jpg

MAKTSKIFTE

ALLIANS FÖR SVERIGE! FYFAN VAD GÖTT!


Sweet home alabama

God kväll!

Sitter här i pappas mysbyxor, duntofflor och en kunde-ha-varit-varmare tröja och tittar på "Sweet home alabama". Dagen har varit rolig, vaknade imorse och kände mig lite bättre vilket var lovande eftersom jag skulle hälsa på Sanna i Solna och se på hennes nya lägenhet! Och vilken lägenhet sen.. jättefin! Efter det åkte vi vidare in till stockholm och shoppade. För min del blev det en kort, svart skjorta och ett ribbat linne och en massa accesoarer.
Efter
det åkte vi hem till oss själva, kändes så konstigt när Sanna tog tunnelbanan istället för pendeltåget.. Väl hemma satte jag mig framför datorn ett litet tag till pappa&Jannie kom hem, Jannie är nyss hemkommen från barcelona så det firade vi på en resturang, där det blev kycklingsallad och mjölk till middag för min del.

Nu börjar jag bli nervös inför valet imorgon. Gud vad jag önskar att alliansen vinner. Normalt sett har vi familjedagar på söndag och TV & dator är bannlysta, men pappa tyckte det var helklart att vi fick titta på valvakan. Huh!

Längtar verkligen till nästa helg, HOCKEY!!
Kram, thowe

Jag älskar dig Tobias!

Sosse-ros

Hej gott folk,

sitter här och  känner hur både ögon & näsa rinner. Jaha, då var det min tur att bli höst-förkyld. Toppen.

Ikväll ska jag in till stockholm och möta min kusin som har spelat vattenpolo i sthlm & stannar här i natt för att sedan åka hem till karlstad imorgon. Vi ska äta middag med mamma och per på Jensens Böffhus, det som är härligt är att en mjuklglass kostar 39kr. Då får du äta hur många som helst plus topping ;)

Imorgon tror jag att jag, med sällskap av lillebror ska shoppa lite.Vill gärna till Sanna också, checka hennes nya lya. Därefter ska jag övningsköra, yey! På söndag ska jag jobba på golfen.

Idag började jag tio, hade fys och idag skulle vi brudar testa på skolans gym (som jag, natalie & malin redan har gjort) medan killarna fick köra innebandy! Riktigt härligt, det ska ju börjas i tid till 2007 ;)
Efter det var dt lunch&sedan naturkunskap. Tobbe kom å mötte mig påväg hem till honom, sen myste vi lite och bara pratade, trist att jag mådde så dåligt bara :(

Dagens outfit - Vita leggings, grå tröjklänning & diverse guldsmycken.

Välkommen tillbaka, thowe!

God morgon alla bloggare/bloggerskor (och bloggläsare) :)


Anledningen till att jag inte har skrivit på ett tag beror på dataförbud och tidsbrist. Men nu är jag igång igen!
Idag är jag ledig, jag ska åka in till stockholm och övervinna min shoppingabstinens tillsammans med Malin. Vi ska åka in runt halv tolv, det tråkiga är att jag är vaken nu, fem i åtta - vilket beror på att vi renoverar huset och bygg-gubbarna kommer hit klockan sju. Yummie.. Så nu har jag varit vaken i en timme, trots att jag är ledig - pain!!

Jahaja, så för att få veta era åsikter - vad tycker ni om en grå, stickad tröjklänning och vita leggings till? Kanske en röd handväska i skinn också? Eller något heeelt annat, kanske..? 

Har börjat få huvudvärk under skoltid igen, precis som i grundskolan.. Jag känner mig ju inte stressad så vad är orsaken? Någon som har lust att dela med sig tips? Massage, thé, kost, vad som helst blir jag tacksam för.

Igår gymmade jag, Natalie och Malin för första gången i skolan, det var riktigt härligt! Jag fick iallafall mersmak, så fler svettiga timmar kommer det bli .. ;)

Kram, Thowe

Äntligen helg!

Gud vad skönt att det äntligen är helg! Idag började jag tio med fys, vi sprang 12min i sträck i världens svinväder, i en alldeles för kall temperatur och motvind.Härligt. Erhm.
Efter det hade jag lunch, chili corn carne (blev inte så mycket till mat idag heller) och efter det naturkunskap (pratar om växter, djur, universum...) till kl 1305 då vi slutade! Skönt!

Imorgon ska jag jobba på golfen, 0900 - 1800, mitt första "riktiga" jobb i år! Wiiho! ;D Efter det blir det kräftskiva hos ett par vänner där tydligen några fler "bekanta" vänner kommer.  Bekanta o bekanta, det handlar om min pojkväns familj och nåra i kompisgängets familjer..

Snart ska jag med tobbe och titta på bio, om jag hittar Carmas SLkort.. Först tappar Lori sitt sen tappar Jannie och nu är Carmas borta! Suck.

Helt otroligt, jag har inte shoppat på hur länge som helst, haha! Fast iofs dämpar presenter och gåvor den värsta abstinensen..

Thowe

Med världens största paraply

hej!

Trist väder idag, föredrar min promenad till skolan utan ett stort paraply..  Men jag ska inte klaga, jag började 10 och slutade 1350. Men om jag får klaga klagar jag på skolmaten, vissa skolor har ju som sagt jättegod mat men i mitt gymnasium har det bara blivit värre, det är så trist! Jag vill ha nyttigare mat ( i form av grovt bröd, fräsch sallad, mindre fett&socker i maten ) varm mat ( okej, så dåliga är dom inte på den fronten, men ändå! ) och normal mat. Alltså inte överkokt potatis eller en laxröra utan lax.. Provar gärna på rätter man äter utomlands, men bara det är fräscht tillagat!

Imorgon
börjar jag 10 igen, då har jag fysträning på IP. Vi ska genomföra ett konditionstest genom att springa oavbrutet i tolv minuter. Hmm.. Funderar just nu på om det skulle kännas lättare att springa typ 2.5 - 3 km istället för att springa just tolv minuter? Men ändå, nu får man springa i sin egen takt, så.. :)
Efter skolan ska vi tjejer försöka dra ut till ett café och fika lite, och snacka tjejsnack som bara den. Det är ju bara jag och Malin som går i samma skola, vi saknar dom andra!

Vidare ikväll ska jag träna en halvtimmes styrka och sedan äta kolhydrater för att bygga lite muskler, mina biceps är ju klenast i världen, och ändå boxas jag! Fast biceps kanske inte aktiveras lika mycket som de andra armmusklerna.. haha.

vad ska ni göra i helgen? :)

Thowe

Politik, SPA & pannkakor

 Hejsan,
Idag började vi 0900 och slutade 1045. Det vi hade i uppgift var att lyssna på en person som representerade vardera block, och vår klass fick alltså en socialdemokrat och en folkpartist. Personligen tycker jag att folkpartiet är mycket bättre än socialdemokraterna angående långsiktiga lösningar, aktuella problem och på att föreläsa rent av! Nu har även Malin börjat prata politik, det är så kul när folk som inte var intresserade innan helt plötsligt gillar det! :) (Oavsett parti..)
Efter skolan gick vi hem till Malin och gjorde pannkakor och jag har en sten i magen just nu som vägrar att förbrännas. Suck. Aldrig mer vitt mjöl & socker ihop alltså. Ikväll = styrka & powerwalk. Ingen löpning eftersom jag har ont i axlarna och nacken..

Imorse SOV jag (SOV!!) när pappa och familjen kom in för att fira mig. Allt jag fick hade jag önskat mig, i stort sett. Tack så jättemycket!

Om en timme ska jag till synundersökning.. Har otroligt taskig syn och mina glasögon är tydligen också lite små taskiga..

Igår tog Sanna och hennes mor med mig till Thoresta SPA, där jag fick en ansiktsbehandling.. ooooh. Så härligt. Ögonbrynsplock, hudanalys, massage i nacke/armar&händer/hals/ansikte, massa återfuktning & masker, portömning.. Åh. Så härligt. Tjejen som jobbade rekomenderade mig att portömma var 6e vecka :| Omg. Dyrt, får ta en kur i 10v istället. haha!

Kram!

UPDATE: Har varit på synundersökning. -1 i synfel har jag. hade - 0,5 2004, då jag fick bågarna. 100% ökning alltså. Men enligt optikern var -0,5 inte så mycket, så det var inte sååån fara..
OM ALLIANSEN INTE VINNER VALET PÅ GRUND AV Fp-SKANDALEN.. Då vet jag fan inte vad jag gör.

Överraskning!

Tjena,

Trivs fortfarande riktigt bra i UBG, över förväntan! Känns jättekul.
Idag har jag bl a gått till en valstuga i centrum med Stefan, vi (som är moderater) måste representera vänsterpartiet i klassens riksdag......... Så vi pratade och frågade personen i valstugan en del frågor, det som var lite kul var att han inte hade koll på allting. Stefan frågade något, han svarade, sedan motagerade Stefan och killen ändrade sig..! Jag frågade om vården, och han kunde inte riktigt svara på det.. Hmm. 

Har så mycket att fundera över.. Mitt liv är lite upp&ner just nu, men sakta sakta börjar saker och ting klarna.

Om drygt en timme kommer Sanna och hennes mor och tar mig till .. jag vet inte. Sanna sa att hennes mor hade en överraskning til henne och mig, och jag har gått på högvarv den senaste veckan sedan hon sa att jag "kommer älska det!!!!!". Låter lovande, ju! ;)

Och imorgon kommer pappa och familjen att fira min födelsedag, äntligen får jag ett riktigt firande! Lite ledsen för att farfar inte har ringt, men.. Så imorgon blir jag firad (uuh!) sen har jag aktivitetsdag i skolan, den här gången handlar det om politik. En representant från folkpartiet och en från socialdemokraterna kommer för att föreläsa och vinna röster på skolan. Vi ska alltså lyssna, sedan får vi gå! Börjar nio, slutar elva. Hett!

Kram, Thowe

Sweet Sixteen!

Hej!

Vet ni vad!? Idag fyller jag år :D Och jag har precis kommit hem från en övningskörningsrunda, första gången i mitt liv! Det var ju hur kul som helst, mn det är bra att mamma satt där annars hade jag nog kört för fort.. Vill köra snabbt, snabbt, snabbt! Tror jag kan allting redan, yeah right lixom..

Igår kom det hem några vänner hit, och vi åt gott och .. ja.. festade. -Fast det var inte tänkt att bli en fest, men det blev en fest iallafall, haha! Fick jättefina presenter av alla - tack så jättemycket!

Har fått frukost på sängen och lite cookies n' cream från häagen dazs och tre presenter, sen blir det mer presenter och firande ikväll.

Hittils suger dagen, är väl på dåligt humör men jag har mina många anledningar. Kram